Elektronisk muskelstimulering


EMS, originally uploaded by utomjording.


Ryggskadan har satt mig mer eller mindre ur spel några månader. Jag kan i dagsläget med nöd och näppe köra bil till gymmet, sätta mig på en sitt/ligg-motionscykel och trampa 45 minuter. När jag kommer hem har jag sjukt ont i nacken. För att inte helt förtvina beställde jag en liten maskin för att hålla framförallt underarmarna igång inför höstens klättring.

Så kom den då. Lättare och mindre än vad jag trodde. Det följde med några program och Mr Limp försedde mig med några till. På med lapparna, skruva upp amperen och låta musklerna jobba.

Det finns två sorters stimulering av muskler. TENS som används som muskelavslappning och NMES som tränar muskler. Den här maskinen klarar båda och det är såklart NMES som jag i dagsläget är intresserad av. Mailade med Carlos och han sa att det var viktigt att maskinen skulle klara minst en viss mA. 100 mA klarar den här. Det högsta jag kunnat köra är 13 mA. Då hoppar musklerna helt galet. Får väl ha som mål att klara 20 mA och sen ticka det på 8a.nu...

Någon som har tips på bra program att köra?


________EDIT________

Den här maskinen köpte jag: EV-807P

4