Nyår i Storlidalen

Johan njuter puder för 3:e dagen

Förflyttade mig till Trondheim ett par dagar innan nyår. Fyllde ny-bilen med allt nödvändigt. Skidor, cykel, klätterprylar och lite kläder. Hittade fram till huset där jag hyrt ett litet rum. Boendestandarden i Norge är lägre än i Sverige. Mycket lägre. Men, det är inte därför jag är här. Nu var jag här en vecka innan nya jobbet börjar för att gå på topptur!

Cajsa och Anders

Cajsa hörde av sig och tyckte att jag skulle hänga med henne och Anders till Storlidalen över nyår. När snön uteblev i Sverige så kändes det som ett suveränt alternativ. Ringde till Johan Hedman för att snacka lite och sa att han borde följa med. Han sa ja direkt och så var vi fyra.

Johan

Klockan 06.30 lämnade vi Trondheim och klockan 09.00 började vi gå upp på fjället Okla. Mycket snö hade kommit de senaste dagarna, mellan 30 och 40 cm puder låg hela vägen upp på kalfjället. Toppen var inte mycket att hurra över men körningen ner var fantastisk! 1000 höjdmeter puder. I ravinen där vi började åka hade mycket snö samlats och det var lite Kanada-känsla över det hela.

Saaben utanför vår lilla hytte

Vi åkte sedan några kilometer bort till Bårdsgarden där vi hoppades få plats trots att vi inte bokat. Ja. Det visade sig inte vara något större problem eftersom vi var helt själva där hela helgen! Eftersom det blir mörkt så tidigt så här års så hann vi med att sova ett par timmar på eftermiddagen innan nyårsmiddagen fixades. En festmåltid utan dess like dukades inte upp. Istället blev det vegan-tacos och rödvin. Sedan satt vi och snackade vid öppna spisen och drack Bollinger. Ahh, Bollinger. Bra grejer.

Jag åker puder

Kolla! En bild på mig! Jag räkte över kameran till Johan och så fick jag också vara med. En fin tur till med Cajsa och Anders, sen liftade dom hem till Trondheim. Johan och jag tog det lugnt i vår lille hytte och gjorde sedan ett varv till på Okla där vi lyckades fånga det puder som låg kvar efter att vinden ökat. Kom ner till bilen vid 13.00 och var hemma vid min lilla lya vid 15.00. Trondheim ligger närmare fjällen än vad jag trodde.

Nu sitter jag, återigen, hemma hos Cajsa och Anders och använder deras dator. Cajsa stack till jobbet för en timme sedan och Anders kommer strax hem från sitt jobb. Det ska bli skönt att få egen dator på måndag. Även om det här är en bra anleding att ta det lugnt med polare. Vi håller också på att planera helgens äventyr, gissningsvis så blir det mer toppturande kring Sunndalsöra.

Sammanfattningsvis så känns det fantastiskt att vara här! Jag känner mig som ett barn med en jättestor godispåse som precis tagit första chokladbiten.

Update: Ingen av oss klarade av att hålla sig vaken till midnatt på nyårsafton... Haha, vilka veklingar! Jag var också riktigt dålig i halsen hela helgen och kraxade mest. Något som sen hängde med i två-tre veckor...
5