Fler norska ord

Varje dag går norskan lite bättre och jag kan mer passivt höra vad mina arbetskamrater säger. Jag vågar mig också oftare på att använda norska ord även om det i princip inte behövs eftersom dom förstår mig. Det är såklart svårt med vissa sorters skämt och snabba repliker, det är helt enkelt svårt att vara rolig. Rolig är för övrigt ett ord jag fortfarande har problem med. Det blir konstigt när jag använder det eftersom alla vet att det betyder något annat på svenska. Det kan också bli förvirrande när norrmännen byter ut norska ord till svenska för att göra det lättare för mig att förstå.

glimmrande - strålande, ett uttryck jag tycker är gulligt och försöker använda ofta
supert - super
kult - kul
vindue - fönster
tastatur - tangentbord
tallerken - tallrik
suppetallerk - djuptallrik
alfakrull - snabel-a
husker - kommer igåg
manglar - saknar
tränger - behöver
utstyr - utrustning
fortau - trottoar
stövsugare - dammsugare
stöv - skräp/damm
feuk - snörök
by - stad
konvolut - kuvert


Engelska låneord i norskan:
nabou - granne, från neighbor
niece - brorsdotter
onkel - farbror/morbror


Update!
tull - skämt

EXTRA EXTRA! Det händer grejer i Piteå!
3