Flexibelt

Två månaders planering åt helvete. Inget Lyngen i år heller. För 5 år sedan väcktes drömmarna och ännu har jag inte lyckats sätta mig i en bil och köra 91 mil norrut. Va fan, patetiskt. Nåväl, i år var det nära. En vinter av grym skidåkning i Borgafjäll med hur mycket snö som helst och större sug efter skidåkning än jag haft sen ungefär... 2001. Peppade polare som fixar stuga och bil. Bra kondition (well...) och bra skidform (well...). Och så blåser det helt plötsligt 40 sekundmeter och snöar. Detta efter en period av varmt väder. Vilket innebär lavinfara. Vilket innebär att alla riktigt fina åk inte går att göra utan att riskera livet. Vilket innebär att det inte blir någon resa.

Så, jag får fortsätta längta. Nästa år. Kolla in bilderna på Biosphere om du undrar hur det ser ut där uppe.

Van att vara beroende av väder för alla aktiviteter så går det inte att sura för länge. Blir istället väderkoll och sedan de sedvanliga telefonsamtalen till samma polare som vanligt och 30 minuter senare så är Lyngen definitivt inställt,
Johan har ställt in fjällresan, Vegan-Fredde och Elin struntar i släkten i Piteå och en klätterpåsk i Sundsvall är inbokad. Goddam, jag älskar er kära vänner som alltid svarar JA när jag kommer med mina mystiska idéer i sista sekund!

Att blogga om i framtiden:

  • Telefonsamtalen
  • Hyllningar av mina kompisar

Comments

Minna said…
Hallå, jag fattar inte hur du kan längta efter vintern när det börjar bli vår!

/Sommar-vår och höst-människan.