IKSU Total Boulder

Idag genomfördes den första tävlingen i Total Boulder-format i Umeå. Med nya, feta strukturer och massor av arbetstimmar fick vi i Umeå chans att delta och beskåda en riktig klättertävling. Det var grymt!

Petra & Linnéa

Petra & Linnéa på problem 2 respektive 3. (Kolla noga så ser ni Tattarn uppe på videohyllan ovanför boulder 3).

Kvalet pågick mellan 9 och 12 och sen började finalen klockan 13.30. Tjejerna körde först och Petra visade att gammal är äldst och satte fyra av fem problem. Jämnare kamp var det om andraplatsen. Sara och Linnea landade på samma poäng men Linnea gick segrande ur den striden genom färre antal försök.

Petra på väg mot segern

Petra på väg mot segern i på sista problemet, en lång dyno.

Sen var det dags för herrarna. Här var det i ärlighetens namn inte ens spännande. Martin var den enda som gjorde alla problem i kvalet och flashade sedan alla fem problem i finalen. Otroligt imponerande med tanke på att det bara var tvåan Mats som överhuvud taget klarade problem tre, med 20 sekunder kvar på klockan.

Resultat damer:
1. Petra Rantatalo
2. Linnea Forsmark
3. Sara B
(Tyvärr så vet jag inte namnet på de tjejer som kom på 4:e & 5:e plats.)

Resultat herrar:
1. Martin Fransson
2. Mats Nordlund
3. Conny Dahlin
4. Joakim Rocklöv
5. Cristian Castro

Komplett prislista kommer senare på Borrbult.nu .

Ett enormt arbete med att bygga boulders och fixa priser hade Mange Eriksson, Dag Knutsson, Per Gunnarsson, Hasse Andersson, Nils med flera lagt ner. Det jobbades på den stora final-ställningen fram till 02.00 på lördag morgon. 50 tävlande och någonstans kring 100 åskådare på finalen. En dag med strålande sol och perfekt temperatur för hård bouldering utomhus och så väljer alla att klättra inomhus. Det visar verkligen hur roligt det kan vara med plastklättring under rätt förutsättningar!


Personligen trodde jag det skulle bli inomhuspremiär för året. Men nej, i torsdags berättade min ryggfixare att det skulle jag absolut låta bli om jag ville ha någon chans att min axel skulle växa ihop. Så tyvärr. Nästa vinter, då jävlar!

Men innan dess är det Norrbotten Boulder Maraton i Jävre söder om Piteå! Årets största klättertävling utomhus i sjukt fin miljö med riktigt feta boulders. Kolla in Borrbult.nu för förare.

Länkar:
Borrbult.nu
IKSU
Umeå Klätter- och Högfjällsklubb
Ergo Holds

Comments

Anonymous said…
Den första tävlingen med totalboulder-format är väl att ta i ... jag är mest nöjd över att vi övergav tre-(3)!-problemstävlingarna som pågick till 1999. (Detta var fö året då jag och fjodde var med i totalboulder i sthlm)

Grymt trevligt med ett snabbt reportage!
Pär said…
Ahh, ja, jag har nog lite dålig koll på min klättertävlingshistorik!

Tack så mycket!