Mina skador

 • Brände ena handen på en varm vattenledning. Fick gå med lindand hand ett tag. Inga bestående men. Ålder: ca 1 år.
 • Vass gren i ögat. Hade ont ett tag. Blev ljuskänslig och fick flytta från fönstret i skolan. Än idag ljuskänslig och jag måste alltid använda solglasögon. Har ett ärr på ögongloben. Ålder: ca 8 år.
 • Slet loss höger öra en bit. Skidan skar ut när jag körde offpist och jag planterade huvudet i en fjällbjörk. Ingen hjälm. Även lätt hjärnskakning. Inga bestående men förutom ett litet ärr. Ålder: ca 13 år.
 • Urinrörsförträngning. Gissningsvis gjorde jag en klassiker och dunkade i ehh... ja, hela paketet, i ramen på cykeln. Efter mycket strulande fram och tillbaka fick jag typ 8 år senare göra en stor operation. Inga bestående men. Ålder: ca 12 till 20 år.
 • Stukningar av fotledena. Massor av gånger, några med kryckgående som resultat. Har idag svårt att stretcha vaderna eftersom mina fötter är så fuckade att jag inte kan böja dom ordentligt. Det är omöjligt för mig att stå på huk. Att gå på toalett i Asien suger. Ålder: Hela livet.
 • Axel ur led. Hoppade big jump i Kanada, tappade balansen och landade direkt på axeln efter sisådär 12-15 meter. Bestående men... ja, kanske. Lite extra förslitet? Ålder: 24.
 • Knän. Ganska slitna efter många års telemarksåkning med för lite stretch av vader (se anledning ovan). Ålder: Hela livet.
 • Axel och rygg fick en redig smäll när jag belastade en bladbult i Ringkallen lite för hårt. Den flög ut och jag flög ner och hårt in i berget. Landade sedan (mjukt) i ett stenröse. Hade kunnat gå mycket värre. Ålder: 30 år.
 • Axel ur led, muskler trasiga. Åkte halfpipe i Vännäs. Provade en alley-oop. Landade på kanten och flippade sedan framåt och tog en klockren rygglandning längst ner i botten av pipen. Tappade luften. Hade dagen till ära lånat ett ryggskydd. Ryggskyddet tryckte fram axeln och slog den ur led. Bestående men, kanske? Ålder: 27 år.
 • Ledband och minisk i vänster knä. Efter skiddagens slut gick vi på promenad. Jag hoppade upp i en snödriva och landade snett. Titthålsoperation akut. Utslitet knä än i dag. Ålder: 19 år.
 • Utsliten nacke/rygg från golf. Utan muskler spelade jag ganska bra golf (hcp 5). Hade stora problem med ryggen. Har idag lite mer muskler ock klarar mig bra. Ålder: 16 - 22 år
 • Utsliten nacke/rygg från telemark. Tog massor av face-plants under mina år som telemarksåkare runt världen. Bestående men: Får aldrig sluta träna. Ålder: 23 - 27 år.
 • Fingerskador. Några små. Fått alla när jag klättrat inomhus. Kör därför inomhus max ett par gånger per år. Inga bestående men. Ålder: 27-30 år.
 • Fraktur i kota. Vurpade med cykel. Sjukskriven för första gången sen jag började jobba januari 1998. Förhoppningsvis inga bestående men. Ålder: 31 år.


Jobbigaste skadan: Urinrörsförträngningen.
Snyggast ärr: Höger bicep efter att ha blivit spetsad av gren.

Comments