Urkult

Mycket negativt kan jag säga, och har sagt, om att få en fraktur på en kota. Men sanningen är att det faktiskt har kommit mycket bra av den här skadan för mig. Jag har lärt känna mina föräldrar bättre. Jag har spenderat mer tid med kompisar som inte är maniska klättrare. Jag har tvingats sitta stilla och fundera över vad jag vill med mitt liv. Och. Jag åkte till Urkult.

Urkult är till största delen en musikfestival i Näsåker. Näsåker ligger inte centralt på något sätt. Jag känner inte till så mycket om byn mer än att många gröna vågare flyttade till området på 70-talet och att det än idag lever många människor med alternativa liv och åsikter (läs: hippies) där.

Kort sagt så hängde jag på och man kan väl säga att vår grupp till slut bestod av åtta vänner plus lite hangarounds i form av Connys föräldrar och kompisars kompisar. Grupp och grupp, ett utmärkande drag för oss alla var den otroliga grad av behov av egen tid, egna beslut och eget utrymme. Så otroligt skönt att bara när som helst kunna traska iväg själv eller med någon annan och helt utan problem röra sig mellan identiteten som grupp och som individ. Om ni förstår hur jag menar.

Äh, hur som helst. Vi hade jävligt roligt. Fick söta hippienamn. Jag hade fan ett leende på läpparna i fyra dagar. Grym musik med Svenska Akademin, Kebnekaise, Tinariwin och Svartrot som favoriter. Om inget drastiskt händer kommer jag befinna mig i Näsåker samma helg nästa år. Och året efter det.

Mina bilder: Urkult 2007


Mer information om Urkult och hur du tar dig dit nästa år hittar du på Urkults hemsida.

Comments