Att vakna i USA

Efter en lång och i stora delar jävligt tråkig resa klev jag så äntligen av flyget i Denver. Jonas väntade på mig med sin nyinköpta Ford Explorer -94 med fin fyraliters V8. Världens sämsta bil enligt herr Wiklund själv. Snabb färd under övervakning av en Garmin Navigator, hur har jag klarat mig utan?, och så dusch och säng och lugn hemma hos Matt och Agneta. Fy fan vad skönt att vara framme. Att flyga över Atlanten är så totalt värdelöst. Och förkyld blev jag också.


Jonas bil framfor Matt & Agnetas hus

Bilen framför Matt och Agnetas hus

Sen har jag i två dagar mest legat och läst och därimellan gjort små shopping-utflykter. Ända sen jag första gången gick in på MEC i Calgary 1998 så har jag i princip inte köpt någonting i Sverige. Sen i november ifjol har jag köpt en tröja i Umeå. Så nu har jag satt igång den vanliga galna shoppingen. Cykelhandskar, jacka, dunväst, softshell-skidbyxor och ett par friends är bytet än så länge. Skor, tält, ryggsäck, cykelskor och jeans står kvar på listan. Det är billigt här och utbudet är enormt på alla sätt och vis.

Jonas köper Croqs

Jonas funderar på ett par Croqs

På eftermiddagarna har Jonas varit iväg och klättrat medan jag legat hemma och varit snuvig och trött. Vi bor som sagt båda i Matt och Agnetas stora, fina hus. Var sitt rum. Snabbt internet. Trevligt sällskap. Klätterkompisar till Jonas. Lyxliv! Så fort min förkylning nu släpper så kommer allt vara toppen.

I kväll ska vi gå på en otroligt bra Ethiopisk restaurang i Boulder. Sonja och Håkan vet vad jag snackar om. Jag tror vi blir ett gäng där ikväll, både kompisar som vi träffade ifjol ute i öknen och kompisar till Jonas.

Sen imorgon sticker vi söderut med ett ännu större gäng. Målet är South Platte, ett väldigt område med "granit domes", typ grantiknölar. Där ska det finnas riktigt bra klättring. Och så efter det åker vi ut i öknen i Utah för att klättra lite sandstenssprickor. Sen efter ett tag så åker jag till Mexico. Ungefär så.

Några allmäna reflektioner. Det var inte länge sen jag var här sist, mindre än ett år. Ändå har jag helt glömt bort hur stora bilar dom har här. Det är faktiskt helt galet. Jonas Ford Explorer är gissar jag lite mindre än den genomsnittliga bilen. Vädret här i Denver är också galet. Galet bra. Vi klättrare i Sverige sitter och kollar väderprognoser hela tiden. Här är det sol 300 dagar per år. Och klättring året om. Lyx.

Som vanligt finns mina senaste bilderna på Flickr.

Även Jonas skriver blogg: Tusen tranor

Comments