Overall

En gång i tiden studerade jag på Systemvetenskapliga Programmet vid Umeå Universitet. Då hade vi alla söta gula overaller som vi sydde små märken på och ibland klippte av en arm och bytte mot någon annan liten students arm. Och så drack man öl och rullade runt på gräset i dom. Goda tider helt enkelt. Nå, nu när jag har flyttat några gånger så har så den där overallen dykt upp igen. Senaste månaderna har den legat ovanpå en garderob.

OK. Så till historien. Igår blev det en sväng till IKSU för att skaka igång kroppen från senaste veckans massiva bilkörande. Lite lätt illamående vacklade jag ut till bilen och möter då tre studenter iförda overaller och baskrar. Så jag stoppar dom och frågar om dom skulle vilja ha en gammal overall från 1994.

Goddam. Dom gick i spinn.

Kille 1: Det här är helt sjukt, var har du varit?
Tjej: Ge dom till mig, jag har bröst!
Kille 2: Vill du inte ha något? Du kan få öl, det är den enda valutan vi förstår.
Tjej: Jag måste hem och byta om, jag har typ kissat på mig.

Så dom fick mitt telefonnummer och idag så kom tjejen och hämtade overallen på jobbet. Eftersom hela historien känns lätt surrealistisk så tog jag med kameran.Overall-tjej


Tydligen hade dom aldrig sett någon rosa overall. Det var den som min dåvarande flickvän, som gick Service Management-programmet, hade. En halvtimme efter överlämnandet så fick jag två SMS.

SMS 1: Alla är chockade! Vi är rika! Jag undrar bara vilket program var den rosa biten?

SMS 2: Helt sjukt :)! Vi hoppar av lycka!

Ja, så har jag gjort min goda gärning för den här veckan.

Comments

Manis said…
Tack för inbjudan! Jag kommer på fest, om jag hinner innan jag ska vara groupie på en spelning.