South Platte


Turkey Foot Crack, originally uploaded by utomjording.


Agneta klättrar.

Ungefär 1,5 h timme söder om Denver ligger ett stort område som heter South Platte. Området består av kullar med gles tallskog och så lite här och där sticker det upp stora granitdomer. Så på lördag morgon hoppade vi in i bilen för att spendera helgen där. Lördag tradd på Sunshine Wall och söndag sportklättring på Devils Head.

40 minuter promenad upp till Sunshine wall gick bra för mig, trots förkylning. Sämre gick det för Jonas fot som svällde upp och gjorde ondare och ondare. Väl framme klättrade vi ett par leder som inte var sådär jättespeciella. Sen skulle jag leda Turkey Foot Crack, 50 meter handspricka. Nåväl, för att göra en lång historia kort så höll jag på att svimma sisådär 30 meter upp. Förkylning och 2400 meter över havet tog ut sin rätt. Så jag fick bli nerfirad och ligga och vila i en timme innan jag kom igång igen. Läskigt, det tog lång tid innan pulsen började gå ner. Matt ledde sen upp leden och Agneta följde.

Jag fick klättra första replängden och en bit av andra och kan glatt säga att det var den finaste granitspricka, tillsammans med Illusion Dweller i Joshua Tree, som jag någonsin klättrat! I ett område som jag bara hört sett nämnas i en bok en gång och som om det legat i Europa skulle vara känt bland alla. Vilket återigen leder mig till slutsatsen att jag väldigt, väldigt, väldigt gärna skulle vilja bo i Denver-området. Det är klart att det är lite för mycket folk men naturen och vädret kompenserar det väl.

När jag kände att förkylningen tog så hårt som den gjorde så åkte jag med kompisar till Matt och Agneta tillbaka in till Denver för att få sova ordentligt inomhus. Så tyvärr ingen sportklättring.


Lite bira, sen bilen hem

Men vi hann med att äta middag och dricka några öl på Buck Snort. Och ja, han närmast kameran körde sedan hem mig i bil.


Comments

Anonymous said…
Shit vad läskigt!