Sierra Madre

Tillbaka fran tre dagars vandring genom bergen. Allt gick bra, atminstone efter att Hollandarna blev tokiga pa Christina (efter typ 2 timmar) och sa at henne att vanda om. Sa sjukt jobbig manniska, skont att hon stack.

Resten av vandringen var supersweet om an nagot jobbig. For mig var det inte sa farligt, hastarna bar vaskan och det fanns vatten med jamna mellanrum. Vi bodde grymt hos familjer uppe i bergen och hade trevligt nastan hela tiden. Daremot marks det att vi svenskar har stor vana att vandra/vara ute i naturen. Helvetes vad dom andra var taffliga pa att ga pa steniga stigar.

Naja, internet stanger om nagra minuter och oppnar forst pa mandag sa jag far aterkomma med langre reserapport om nagra dagar. Sammanfattningsvis var det iaf en av de maktigaste naturupplevelserna i mitt liv. Tillsammans med manniskorna som lever pa de sma rancherna, jag lekte lange med tva sma indianflickor som gillade mig eftersom jag hjalpte dom mala deras majs till mjol for tortillas, och det ar fantastiskt roligt att kunna prata med alla man traffar.

Stannar kvar i den lilla microbyn jag nu hamnat i nagra dagar. Tankte mest sitta och dricka kaffe, lasa lite och skriva en del. Det ar ganska varmt nu, ungefar 25 grader klockan 18. Blir nog kring 35 grader under dagen och ner till 18 pa natten. Befinner mig pa ungefar 550 meters hojd, hogsta punkten under vandringen var just kring 2000. Well, now ya now.

Hasta luego!

Comments

Anonymous said…
Skoj med vandring! Är avundsjuk på att du gör dig förstådd på utrikiska. När jag blir stor ska jag gå kvällskurser i spanska...