Avslutande ord

Vacker bussresa
Vacker bussresa genom Rocky Mountains

Innan Mike dok upp upptackte jag en filminspelning precis brevid busstationen. Gick och kollade lite och fick se en actionscen. En snubbe borjade brinna och blev sedan nedskjuten av Gerard Butler. Otroligt mycket folk som jobbade med filmen, nagra hundra bara dar. Filmen som spelas in heter Game och kommer 2009. Huvudrollsinnehavaren (Gerard Butler) spelade kungen i 300. Wow! Jag har sett en riktig kandis!

Till slut dok Mike upp och hamtade mig hem till sitt stora hus utanfor Albuquerque. Packade om allt jag lamnat dar och sen blev det inte sa mycket mer gjort. Pa morgonen skjutsade han mig till bussen. Mike ar grymt trevlig, hoppas han kommer och klattrar i Norge nagon gang!

Bussen upp till Denver visade sig vara rena barnleken. Eftersom det var mjolkbussen jag akte sa stannade vi i lite halor uppe i bergen. Otroligt vackert och sedan nar det blev enformigt sa sov jag. I Denver hamtade Jonas upp mig. Han hade trillar in i Denver kvallen innan efter en enorm korning fran nagonstans i narheten av Las Vegas. Sen gick vi och shoppade. Och sen shoppade jag ganska mycket ett par dagar. Nu ar jag fattig och far nog snala ganska ordentligt for att klara mig fram till slutet av januari. Men nu har jag ett val uppdaterat forrad med klader for bade jobb och skidakning.

Hur som. Sen har vi nu bott hemma hos Agneta och Matt igen. Jag trivs otroligt bra i deras stora och fina hus. Sa sitter jag och Jonas och mailar varandra i varsin anda av huset. Och sticker och klattrar lite. Och lagar mat tillsammans allihopa. Och dricker lite for mycket White Russian. Och somnar framfor en film pa Matts projektor. Goda dagar.

Appropa klattring! Jonas och jag akte till The Spot. Var dar ifjol men satt da bara och drack bira pa overvaningen. Nu var jag peppad pa klattring och hade det roligaste inomhuspass nagonsin. The Spot ar The Shit! Hoppas Matt vill dit ikvall!

I lordags gjorde jag nagot jobbigt. Jag foljde med pa en musikal. Agnetas jobb hade julmiddag och skulle sedan se White Christmas. Det fanns extrabiljetter och jag blev lurad att folja med. Jonas ar sjalvklart stor fan av alla sorters underligheter och var pa det hela ganska glad. Det var nara att jag gick efter 15 minuter av forsta akten. Men jag bet ihop och faktiskt sa blev det lite roligare i andra akten. Det var snallt av Agneta att fixa biljetter men det var jobbigt for mig det dar. Jag kommer nog inte att ga pa nagon till musikal nagonsin igen.


Lift i vackert vinterlandskap
Lift i vackert vinterlandskap

Agneta,  Matt och Jonas
Skidpolare

Igar steg vi upp klockan 05.00 och skyndade oss upp efter I-70 for att aka skidor. Det ar sa otroligt mycket trafik upp i bergen pa helgerna att om man aker senare kan man sitta i ko i ett par timmar. Men vi var duktiga och kom ivag i ganska hyffsad tid. Hyrde skidor at mig pa vagen, ett par for kort och for smala K2. Svangde sedan in i Loveland. Skidaknignen var OK, inte sa mycket mer. Det har varit ett daligt ar med sno an sa lange. Det var inte sa stora delar av systemet som var oppet. Men vi fick aka av oss och det var trevligt att fa skaka liv i skidakarbenen. Det var inte imponerande att se Colorado-skidakarna. Jag gissar att jag var basta skidakaren i systemet. Jag hade varit helt overlagset basta telemarksakaren. Det var roligt att se hur manga telemarksakare det var foressten, sakert 10% av alla i skidsystemet. Daremot led och lider jag fortfarande av enorm traningsvark i baksidan av mina lar efter att i lordags ha folj med Agneta pa yoga. Gha! Galet. Det ar jobbigt att ga idag.

I morse flog Agneta till Los Angeles for att jobba. Hon och Matt kommer till Sverige over jul och nyar. Sa da hinner vi med att parta lite! Kanske skidor ocksa?

Imorgon hoppar jag pa flyget hem. Det ska bli skont men samtidigt trakigt. Det har varit fina manader det har. Det har varit roligt att lara kanna Jonas annu battre och se hur snabbt han larde sig sprickklattra. Det har varit fantastiskt att aka till Mexico. Spanska ar ett roligt sprak! Indian Creek ar fortfarande varldens basta klatteromrade. Jag ar otorligt glad over att fa vara kompis med Matt och Agneta. Brett bor pa ett annorlunda stalle som jag garna aker tillbaka till. Att traffa Eva, Anette och Rasta-Jocke (och alla andra!) i Potrero Chico var swe-eet, jag kommer sakna dom nar jag nu flyttar till Trondheim! Vanner for livet, hoppas jag! Bara nu Rasta-Jocke tappar lite klattersug sa vi kan aka ivag pa nagot riktigt aventyr. Att traffa Flickr-kompisen Camilla fran Danmark i verkliga livet i Indian Creek var en bonus.

Just ja, for er som inte vet det, sa borjar jag alltsa jobba pa Caggemini i Trondheim i januari! Planen ar att jag ska jobba med BizTalk. Jag kommer att flytta in i ett kollektiv i ett hus. Pa helgerna ar jag ruggigt peppad pa att aka skidor och nar det blir lite varmare ska jag ordna mig nagra fina sportklatterprojekt i Hell. Det vore trevligt att fa besok, ni ar alla hjartligt valkommna!

Jag har ocksa uppdaterat basta-pryl-listan. Glomde 4 GB minneskortet till kameran.

Tack for alla mail och kommentarer de senaste manaderna!

Comments

Carlos said…
Tråkigt att det ska behöva ta slut, men det är säkert roligt att fira jul hemma.

Räkna med besök i Trondheim!
Jon said…
Jag trodde verkligen att man kunde åka skidor i Colorado, men där ser man. Alltid lär man sig något nytt.