Mustasch-staden


Bartelandslaget. Den Norske Mustachklubb fra Trondheim representerte Norge i barte-VM

Jaha, så upptäcker jag först efter jag väl är på plats att jag hamnat i Bartebyen, Mustasch-staden. Jepp, alla norrmän känner Trondheims-gutterna som rediga mustasch-bärare. Fan, jag som knappt kan få moppefjun. Nu har jag knappt träffat någon med barte så dom kanske låter mig bo här ändå.

Läs mer om fiaskot i mustasch-VM.

Jag har också börjat på en karta över mitt Norge. Där tänkte jag lägga upp de platser jag besöker. Får se vad det slutar med. Zooma på kartan genom att peka på till exempel Trondheim och scrolla hjulet på musen uppåt/neråt. Klicka på en av de blå dropparna så får du kanske upp något spännande!

Se karta

Igår var det kontorstävling i skridsko. Det var grymt! Jag var ganska långsam, vilket var bra för min förkylning. Hade det varit 10 varv hade jag nog legat bättre till. Ett varv var lite för lite. Intressant var det också att se hur jäkla mycket folk som var där och åkte i värsta snöfallet. Det kom kanske 30 personer kring åtta för att köra ett par mil. Kolla in lite snöiga bilder här.


I helgen hoppas jag få besöka Stranda för första gången.

Comments

Anonymous said…
Maffig kyrka!

Du verkar ha en bit till jobbet - bil, lokaltrafik eller cykel?

Tycker helt klart du ska börja kämpa med din barte!
Anonymous said…
sorry - står ju att du cyklar - men ser längre ut än 15 min, fast jag har iofs aldrig vart i Trondheim. Kanske kan man ändra på det till sommarn.
Pär said…
Ja, Nidarosdomen är mäktig! 850 år sedan den började byggas.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nidarosdomen

Ja, jag har en bit. Det tar just under 20 minuter att cykla. 15 i bästa fall på väg till jobbet då jag har nerförsbacke. Ganska lagomt ändå. Det är 5 km tror jag.

Jag tycker ni ska komma hit. Såg bilder på Fred Nicole när han gjorde Anders projekt ute i Harbak. Det finns massor med hårt där, upp till 8B tror jag. Det är riktig takklättring. Crazy steep.

Ja, jag kanske ska det? Om jag färgar den så kanske det går bra?
Jon said…
Stranda... Mmmm, det är ju mytomspunnet om inte annat. Ska bli spännande att höra vad du tycker om det norska puderparadiset. Det är en av många skidorter som står på min mentala vill-åka-skidor-på-lista.
Pär said…
Tyvärr åkte vi till Kvitfjell eftersom dom fått mer snö och det ligger mycket närmare. Det var riktigt dåligt. Gha. Men Stranda ligger kvar på listan, 60 cm kom där i helgen. Får se om det fortsätter snöa under veckan, då blir det att åka dit i helgen!
Jon said…
60 cm! Fasen också, är det drygt att ta sig från Sthlm dit? Men det misstänker jag att det är. Många timmar innan man är i Trondheim och så några timmar till.

Fan, det får vänta till när man kan ha en lite längre ledighet isf.
Pär said…
Ja, shit, det är verkligen långt från Stockholm. Det går att flyga direkt till Trondheim och sen köra härifrån. Men det tar 6 timmar bara Trondheim -> Stranda.

Karta:
http://tinyurl.com/2r7c9q
Jon said…
Ja det ligger verkligen långt ut åt väster. 93 mil varav merparten på norska vägar. Hmmm, jag får invänta rapporten efter helgen. Då kanske man kan göra ett påskäventyr av det, då har man ju lite mer ledighet att åka bil på.
Jon said…
Annars så ska Oppdal vara riktigt bra, och det är väl nära för dig också?

Tidig åkning där: http://www.freeride.se/content/1728/
och så en liten nyårsfilm:
http://www.freeride.se/video/oppdal-1/
Pär said…
Oppdal är nära men jag har aldrig åkt där. Jag åker inte så mycket i lift, det är inte riktigt för mig. Det finns verkligen väldigt mycket fjäll ganska nära söderut.

Alltså, vilken Jon är du? Jag blir förvirrad.
Jon said…
Jag borde vara Jon Lindmark, Lidas polare. Återfinns även på borrbult och diverse klättersiter, även freeride.se. Oftast under samma namn, kort och gott. Jon.
Pär said…
Men så fint! Jag hade ett gäng Jon att välja mellan, men nu vet jag! Jag la till dig som vän på Freeride även om jag sällan är där.

Ja, hör av dig om du är intresserad av tur hitåt.
Jon said…
Det kommer jag att göra i fall sådant blir fallet. Men nästa helg blir det iaf Lofsdalen. Känns bättre med 50 mil svensk väg att köra faktiskt. Och det är väl mest snö i Sverige i de krokarna dessutom.