Ner och upp i skidvärlden

I helgen åkte Fredrik Lindgren, Kjell och jag till Kvitfjell för en dag i liftsystemet och sen en turdag på söndagen. Det var sådär. Det hade snöat mer än 100 cm i Kvitfjell sista veckorna så jag var ruggigt peppad. Och det är såna gånger då fallet blir som längst. Skidsystemet var riktigt uselt. En brant backe. Allt annat flackt. Ingen offpist-terräng. Och inte särskilt bra snö. Gha! Jag blev så less att jag inte ens orkade åka färdigt dagen utan gick och satte mig framför en öppen spis inne på hotellet. Kvitfjell får ett P av fem möjliga. Och det tack vare fina liftar.

På söndagen gick vi en tur ganska nära E6:an. Det var också sådär. Brant skog upp i djupsnö. Sen renblåst på fjället. Sen snö och vind. Så vände vi neråt och valde att åka efter en kraftledningsgata. Där fick vi ungefär 200 höjdmeter fin åkning i djup men inte superlätt snö. Grabbarna åkte sen ner och hämtade bilen medan jag gick upp ett varv till på den fina delen. Yeah!

Några dåliga bilder dyker upp någon dag på Flickr.

Igår, däremot, var livet bättre! Anders och jag åkte upp till fjället som ligger precis bredvid Trondheim. Det tar kanske 10 minuter från Cajsa och Anders lägenhet. Sen slängde vi på oss skidor och stighudar för att träna lite. Upp först ett varv och så debattera lite om det är värt att ta av hudarna överhuvudtaget. Jo, det är det nog, säger Anders. Så börjar vi åka i den nedlagda skidbacken och inser att det är fin puderåkning, bättre än under helgen!, och fullt tillräckligt med ljus från fullmånen. Vi blir helt lyriska och springer sedan upp 3 gånger till och har i slutet av kvällen fått ihop > 700 höjdmeter med puderåkning. En tisdagkväll! Idag är jag trött i benen. Och glad!Klättring med jobbet på Ute-hallen

Annars har jag varit på klättring med jobbet. Varje måndag är det klättring på Ute-hallen här brevid. Det kostar 100 NOK per gång så det är fint när jobbet betalar. Flera av mina kollegor var duktiga klättrare. Ena killen var riktigt grym och var hästlängder starkare än mig. För övrigt hade dom en flarad offwidht som jag i princip lyckades sprickklättra på första försöket när jag använde grepp utanför som fotsteg. Det får bli ett projekt att göra den.

Comments