GråkallenGråkallen heter berget som ligger närmast Trondheim. Snarare kan man säga att delar av Trondheim är byggt upp på Gråkallen genom bland annat stadsdelen Byåsen. Hur som, det tar ungefär 15 minuter för mig att köra upp dit. Så det gjorde jag imorse vid 07.00. Jag har nämligen fått min nya skidutrustning och var ganska sugen att få prova hur dom känns. Första intrycket: fantastiskt! Vilken otrolig skillnad att få ner vikten på skidor och bindning. Dynafit-bindningen har dessutom en bättre brytning när man lyfter foten vilket ger ett naturligare steg än Diamiren. Kändes mer som längdskidor än mina gamla grejer.

Tre åk tog jag. Härligt med några fina pudersvängar i soluppgången att starta en torsdag med.
After ski toast

Vi var även uppe och gick en sväng i måndags kväll. Sämre förhållanden än idag men trevligt sällskap i form av Kjell och Håkon. Spännande att åka med pannlampa också. Måste verkligen köpa en kraftig variant. Någon som har något bra tips? Och Cajsa, något för mindre än 8000 kr nu tack. Kvällen avslutades med att Kjell bjöd på sprit.

Comments

Anonymous said…
Jag har en Petzl Myo XP som jag har använt till grottur och jobb de senaste åren. Tycker den är klockren och inte speciellt dyr.
Pär said…
Oh, bra tips! Ska undersökas!