The Local HillJag åker puder

Igår när vi var på gymmet sa Håkon något om "Vassfjellet, imorgon, puder, sinnessykt bra, skogsköring...". Eftersom jag är så svårövertalad så blev det hårt jobb hemma under förmiddagen, sedan lunch, sedan hämta Håkon och Cajsa, så iväg till Vassfjellet. Vassfjellet är närmsta riktiga fjäll. Det tar ungefär 25 minuter att köra dit. Där finns ett skidsystem med 480 meters fallhöjd vilket hade placerat anläggningen på topp 5 i fallhöjdsmeter i Sverige (rätta mig om jag har fel).Gearing up on the parking lot

Sista dagarna har det varit helt galet väder här. Igår var det ungefär 5 snöstormar. Mellan stormarna lyste solen och det var ganska lugnt väder. Idag fortsatte det på samma sätt. Sol, snö, moln, vind, vindstilla. Enligt väderprognosen skulle eftermiddagen bjuda på mestadels sol och inte så mycket vind.


Av det fina vädret märkte vi ingenting. Ju närmare toppen vi kom, desto mer blåste och snöade det.Haha, jag tycker om mitt härliga ansiktsuttryck på den här bilden! Nåväl, vi väntade lite på toppen för att se om det skulle lätta. Det gjorde det inte utan istället brände vi ner i skogen. Oh, drömskidåkning för mig! Gles granskog och puder!Inna da woods

Väl nere i där det flackar av och blir tätare skog slänger vi snabbt på oss hudarna igen och tar ett till varv mot toppen. Nu blåser och snöar det ännu hårdare och det börjar samtidigt att mörkna. Vi skråar runt berget och åker återigen gles granskog, nu lite brantare. Hamnar sedan vid liftarna och glider tillbaka till bilen. 30 minuter senare börjar jag laga middag och vid 18 är jag tillbaka med arbetet att förbereda en presentation som jag ska hålla nästa vecka.

Håkon berättade också hur han brukar gå på tur på kvällarna på Vassfjellet. Med en ordentlig pannlampa blir det sedan puderåkning. Hmm... jag tror bestämt jag sätter upp en orienteringslampa på min shoppinglista.

Cajsa har också börjat blogga. Hennes blog om dagens skidtur kan ni läsa här.

Comments