LunchdagsBildbevis: Norsk lunch

Inga kommentarer.

Comments

Jon said…
Så många mackor som det bakas och äts i det där landet, borde ha resulterat i världens godaste bröd. Men är det så?
Pär said…
Hmm, det har jag egentligen inte tänkt på Jo, det är helt klart gott bröd här och jag tror dom är bättre än svenskar på att köpa färskt bröd varje dag. Godkänt får dom alla gånger!
Anonymous said…
Hur går deras lunchvanor ihop med att de är så hurtiga och sportiga? För det är väl i princip alla norrmän? (De är även käcka, glada och tja, lite tröga antar jag - hörs ju på språket)
Det där lär man ju inte bli nån Ulvang av kan jag tycka.
Pär said…
Det här med hurtigheten och sportigheten är lite mystiskt. Det är väldigt få som håller igång mycket. Ändå är frilufts-aktivitet-nivån generellt mycket högre än i Sverige men det är i större grad integrerat i kulturen. Till exempel kan någon säga att dom inte åker skidor så ofta. Sen kommer det fram att dom åker längdskidor och går på fjället betydligt mer regelbundet än genomsnitt-svensken. Men av 50 personer på mitt jobb så är det ingen som regelbundet går på topptur, det är två som ser klättring som sin huvudsport och alla tycker att jag är galen som kör 30 mil enkel väg för att åka skidor.

Språket är intressant. Jag ska skriva lite om fördomar någon gång.

Nä, fan, det är helt sjukt att dom klarar sig med dom där micro-potionerna till lunch. Svensk-lunch kallar dom varm lunch.