Min bästa puderdag i SkandinavienCan you say powder?

Ja. Örsta Ski Senter bjöd upp till dans. 50 cm snö kom över natten. Vi var på plats nummer två i liftkön när liften drog igång och fick köra liftspåret själva. Det satte standarden på dagen. Tror inte jag fått så mycket snö i ansiktet någon skiddag någonsin som jag fick idag. Fotade nästan inget och filmade bara några sekunder. Resultatet syns här nedan. 400 höjdmeter puder. Första svängarna görs på lätt vindpåverkad snö på kalfjället och sen kan ni kanske ana hur det blev i skogen. (Videon avslutas med ljudet från att David kör in i första av typ 4 fjällbjörkar...)Om någon bryr sig kan jag meddela att Atomic Sugar Daddy med Dynafit-bindningar och de nya Scarpa-pjäxorna fungerar hur jävla flott som helst.

Comments

Jon said…
Jag bryr mig, och jag är förvånad, för jag tycker att den där konstruktionen känns väldigt vek och opålitlig. Speciellt om man väger en del och/eller står på litegrann. Men det är ju bra ifall du övertygar mig om motsatsen.

Själv har jag funderingar på att införskaffa Marker Duke:n och gå med mina slalompjäxor. Det är ingen lätt lösning, jag vet, men förhoppningsvis pålitlig.
Anonymous said…
Trevligt med snö så här på våren. I Umeå kom det hela 0.5cm, det du!
Pär said…
Jag väger 92 kg och står på mer än de flesta. Jag var själv skeptisk men jag vill ha massor av höjdmeter och då blev det Dyanfit. Skillnaden är gigantisk. Det blir ett väldigt naturligt steg med den här lösningen. Men, du vet, jag åker sällan lift och absolut inte om det är hårt. Jag har inte haft något tjuvsläpp än. Men valet är inte givet, är det hårt och slagit så skulle jag använda mina andra skidor.
Jon said…
Det jag är mest rädd för är faktiskt att bocka bindningen, alternativt paja infästningen i skon. Eller helt sonika dra bindningen ur skidan.

Allt detta iom att det är en så nätt lösning, så den kan ju faktiskt inte sitta lika bra som en konventionell bindning. Men som sagt var så är det bra att du hårdtestar grejerna så man får lite koll.