Storm och så

Planerna på Romsdalen ströks när väderprognosen visade på snö och vind. Istället blev det avfärd från Trondheim lördag morgon mot Storlidalen. En tur upp på (namn på fjället kommer...) med fantastiska vyer in mot Innerdalen gjorde stegen lätta. Eller var det mina nya lätta Atomic-skidor med Dynafit-bindning? Oh, kanske det!Stein Erik njuter av mat och utsikt


Färden ner blev inte något särskilt att komma ihåg. Vind och snödrev och flatljus. Men ner kom vi och några fina svängar blev det. Tyvärr gjorde mina fötter ont som fan av de nya pjäxorna så jag nöjt inte mycket. Det blir att köra lite mer boot-fitting. Istället körde vi ner till en hytte nere vid Sunndalsöra.Hytten? Nä, toaletten.The hytte

Hytten ligger ett par hundra meter från bilparkeringen. Den har varken el eller rinnande vatten. Liten och billig, kostar bara 160 kr per natt/person att bo. Och så fick jag för första gången använda min DNT-nyckel! Kjell eldade igång stugan och jag gjode den traditionsenliga vegan-tacosen.
Nice mountain weather...

Den sista väderprognos vi såg innan vi lämnade Trondheim visade att det under söndagen skulle klarna upp. När vi på morgonen såg blåa stråk på himmelen kändes det lovade. Så även om det började snöa och blåsa så gick vi uppöver. Fjället vi gick på heter Fløtatind och är omkring 1500 höjdmeter. Det är ganska mycket.Heading up into the storm

Vi gick och gick och inte fan blev det bättre väder. Rättare sagt så blev det inte alls bättre väder. Vinden och snöandet tilltog och när vi är påbörjar stigningen på toppkammen, inte mer än 1½ timme från toppen, bestämmer vi oss för att vända. Det blåser så mycket nu att min huva + mössa inte räcker för att dämpa vinden utan jag måste sätta på mig hjälmen. Några gånger i vindbyarna så hade jag svårt att andas. När vi gick uppöver så blåste vinden stavarna så mycket i sidled att det krävdes kraft att föra dom tillbaka. Det var helt enkelt blåsigt. Jag filmade lite. Första filmen är innan vi vänder, andra efter. När vi vände blåste det för mycket så jag hade inte en chans att kunna ta fram kameran.Kjell korsar en bäck.

Men vi tog oss ner och fick avsluta dagen med några hundra höjdmeter med härliga svängar. Sen fick vi korsa tre bäckar.

En flott helg!

Comments