Weekend på landet i KatalonienCatalan village viewed from top of tower

Onsdag eftermiddag och buss och flyg och flyg och taxi och så är jag tillbaka till Audrey i Barcelona. Det är klart slitsamt att ha det här Trondheim/Danmark/Barcelona-livet jag har just nu men vilken otrolig slump att jag skulle ha ett Danmark-projekt precis när jag träffat Audrey. Hur skulle vi gjort annars? Nu har vi fått vara tillsammans tre helger i med bara ett par nätter mellan.

Nå, nu blev det två arbetsdagar i Audreys lägenhet. Fungerar riktigt fint. Arbetsdagen börjar med att jag sammanställer lite information inför vårt dagliga möte klockan 09.00. Sen startar jag en Skype-konferens med Morten och Anders i Århus, Domenico i Sønderborg, Geir i Trondheim och så jag i Barcelona. På ungefär 15 minuter går vi igenom vad vi gjort sen igår, vad vi ska göra, de problem vi haft och de problem vi ser framför oss. Sen blir det jobb i vanlig ordning med några Skype-samtal då och då. Skönt med portabelt jobb.Toma!

Annars så ringde Audreys komps Alberto och frågade om jag ville ta en öl på torsdag eftermiddag. Han kom förbi och hämtade mig och sen började den vanliga Alberto-cirkusen. Den vanliga säger jag fastän jag bara träffat honom en gång förrut. En jäkligt trevlig och rolig snubbe. 35 år, bor hemma, jobbar lite på helgerna, party, strand. Ingen stress. Vi traskade runt lite, tog en öl, mötte Audrey, tog en öl till, traskade runt lite, träffade Albertos pojkvän Serge för middag. Min insyn i gay-världen är ganska liten men en sak är säker, Serge är nog den gayaste person jag träffat i mitt liv. Ja, kolla in videon här så förstår ni vad jag menar...Fredag så blev det jobb och sen iväg till La Sagrada Famiglia gymmet. Oh yeah! Lite seg från vinet men det gick helt OK. Sen klockan 19.30 skulle Diego och Christina komma och hämta oss för att köra ut till ett hus på landet ungefär 15 mil norr om Barcelona som vi hyrt över helgen. 19.30 spansk tid betydde att Diego kom ensam kring åtta. Sen körde vi hem till deras helt galna hus som de fått av Christinas mormor. Tre våningar med en takhöjd på de två nedre kring 5 meter. Jag har aldrig sett något liknande. Sjysst att få ett 20 miljoners-hus mitt i Barcelona att bo i när man är 28 år.The house we rented as seen from the pool, click here for a video

Där var det självklart inte packat utan vi väntade lite på det och sen väntade vi Diegos syster Inez och hennes pojkvän Christian. Så vid 23.00 anlände vi till huset och vid midnatt serverades middagen. Helt lugnt. Huset hade dom hyrt en gång förrut. Riktigt stort och riktigt läckert. Kring 70 cm tjocka stenväggar. Många rum, sjyst uteplats, en liten pool, stor terass och så vidare. Även ett pingisbord, en basketkorg, cyklar, en sandsäck och lite andra sportprylar.Audrey scores two points

Lördag morgon började därför självklart med basket och lite pingis medan regnet åter började falla. Väderprognos "Tons of rain" verkad stämma. Sen åkte vi iväg till en gammal by vid bergen, sen en annan by med riktigt läcker vy från det gamla klocktornet och sen vandrade vi upp till en liten grotta. Grottan var inte mycket att hurra för men skogen var riktigt fin. Regnet kom och gick utan att annat än bara försiktigt droppa på oss. Nåväl, hur jävla ointressant kan det bli när jag skriver om vädret?

Lördag kväll var det dags för raqlette-dags. När käkade man det senast? Fullt ös med stinkande ost och kopiösa mängder kött som vanligt. Jag satt med min tofu och förundrades över hur otroligt mycket Diego och Christian åt. Idén med vegetarisk kost var något nytt för dom och när jag berättade om den fantastiska mat som mina vegan-kompisar lagar så bara stirrade dom. Sen var det dags för Sing Star. Halvkul när jag inte kunde någon av sångerna och var något mör i hjärnan efter 15 timmar i sträck med massivt input av spanska. Ingen av Audreys kompisar vågade/ville/kunde säga mer än något enstaka ord engelska. Bra träning! Dom tyckte det var jäkligt konstigt att jag snackade Latino-spanska och verkligen helt stoppade upp när jag använde några uttryck. Vid två på natten hade min hjärna fått nog och jag gick till sängs, någon gång efter fyra kom Audrey och la sig. Dom gillar att vara vakna på nätterna verkar det som.Biking by an old churchBicep queen

Söndag morgon. Lite basket. Lite pingis. Sen skulle dom andra till stranden och till någon by i närheten. Fortfarande regn till och från så Audrey och jag tog var sin cykel och trampade iväg. Ett lyckokast! Av en slump så hittade vi några riktigt fina vägar genom ett vackert landskap och gulliga byar. Smala slingrande vägar utan trafik. Till slut hade vi trampat 25 km och var riktigt nöjda med dagen. Hemma i huset började vi fixa inför grillningen och varvade med lite boxnings-träning. Skönt att sitta i shorts och t-shirt och dricka rosévin medan tofun/15 kg kött grillas. Jag måste kolla upp om tarmcancer är vanligare i Spanien än i Sverige.

På kvällen stack dom andra iväg för att se ett fyrverkeri och äta något. Vi tog det chill i huset och så fick jag se den fantastiska franska skidfilmen jag la ut en video-klipp i en tidigare post. Ojoj. Kändes kul att se originalet till Sällskapsresan II också.Concrete women with flowers on the head

Söndag och återigen lite regn. Packade ihop huset och åkte till Girona där de hade sin årliga blomster-utställning. Det innebar i deras fall att dom på ca 50 platser i deras gamla stad gjort mer eller mindre smakfulla installationer med blommor. De bästa var riktigt bra, de sämsta var riktigt dåliga. Många av installationerna hade regnet slitit hårt på. Hur som helst var det ett sjysst sätt att gå genom den vackra staden och få komma in i byggnader som man inte annars skulle få komma in i. Till slut återvände vi till Barcelona, helt utan bilköer. Imponerande! Efter att ha suttit i bilkö i 17 mil på väg in i Oslo så misstänkte jag att vi skulle sitta till midnatt nu men icke. Tydligen kan spanjorerna det här med motorvägar. Spanjorer kanske man inte ska säga. Helt klart är Katalonien mer eller mindre ett eget land. I de små byarna så svarar dom på Katalan och inte på spanska.

Väl hemma i lägenheten blev det packningsmästerskap när jag packade för ytterliggare en vecka i Danmark och Audrey för två veckor i Kina. Jobbar jag i Danmark nästa vecka så ses vi i Paris nästa helg där vi ska bo hos hennes syster. Tristan tänkte jag också skulle få sig ett besök, kanske kan jag få med mig honom till Fontan en dag? Oh yeah!

Imorse klockan 04.25 ringde alarmet på mobilen. Trodde jag. 2 minuter senare ringde taxin och sa att han väntade. Eh!? What? Tidigare under dagen hade jag tappat min mobil i en vattenpöl. Den fungerar perfekt men tydligen hade den tappat strömmen i 15 minuter på grund av det och således så gick jag från sovande till taxi på ungefär 3 minuter. En snabbt farväl kan man säga.

Skriver det här på flyget från Barcelona och på flygterminalen i München. Mental note to self: Beställ större batteri till laptop och köp en carry-on väska.

Comments