Rapport från KvaløyaEnjoying the midnight sun

Såhär såg det ut igår klockan 22:15 just innan vi började med dagens/kvällens klättring. Det hade regnat i 24 timmar och när vi såg det verkade klarna upp så stack Vegan-Fredde och jag ut. Otroligt fin klättring blev det, riktigt branta leder på stora grepp.The hut in the mountain

Annars började resan så perfekt som det kan bli. Blev hämtad på flyget klockan 20:30 fredag kväll och 2 timmar senare började vi gå de 800 höjdmeterna upp till Hollendarhyttan. Två svettiga timmar senare kom vi fram till en överfull liten stuga så Jocke, Jonas och Fredde sov på golvet där inne medan jag (som var lite smart) tagit med liggunderlag och lugnt kunde sträcka ut mig under bar himmel utanför.
Jonas on-sighting Thanathos, 7+

Jonas och Jocke började med den fantastiska leden Thanathos. Kruxreplängden är 40 meter lång överhängande flarade händer. Otroligt tung enligt grabbarna. Något att träna inför.Looking down on a world class crack

Fredde och jag gick på Halvmånerisset. Det visade sig bli de bästa 250 meter jag klättrat i mitt liv. Vilken fantastisk led! På bilden ser ni andra halvan av det som i föraren är 6+. Ungeäfär 20-25 meter superb handspricka. Jag rankar det här som den näst bästa handsprickan jag klättrat, precis efter Increadible Hand Crack men före Supercrack och Generic Crack.

Idag vilar jag medan de andra är och klättrar. Med tanke på att vi kom hem vid 03:30 från klättringen så känns det alla tiders. Imorgon tror jag att Rasta-Jocke och Fredde går på Blåmannen medan Jonas och jag sportar vidare. Övriga som setts här uppe är föressten Gunnarsson, Eva, Sofia, Carina och Anette. Sweet!

Fler bilder på Flickr.

Comments

Carlos said…
Kul läsning! Vad trevligt att så många tog sig dit.

Hur gick det i Rodellar och Tarn?
Pär said…
Yo! Ja, det är fantastiskt flott här! Nu skiner midnatssolen för fullt och vi har precis käkat middag inne i Tromsö.

Rodellar var super! Tarn blir det förhoppningsvis nästa vecka.

Kul att du skriver på bloggen igen!
Johan Grahnen said…
Det där ser ju _jävulskt_ fint ut! Men tillåt mig kontra med Spectreman: http://www.mountainproject.com/v/wyoming/vedauwoo/upper_blair/105756373
Helt klart den bästa spricka jag någonsin klättrat, sett eller ens hört talas om. Överhängande fists-to-tight-hands i 20 meter, utan egentliga vilor. Masa dig hit så du kan onsighta 11c!
Pär said…
Oh, vilken spricka! Så ska det se ut! Bra grad och väldigt säker. Hmm... Ja, vem vet var jag hamnar i framtiden, kanske blir det en sväng västerut närmsta åren!
Anonymous said…
Och inte ett ord om det viktigaste? Kveiten!
Vart ligger dina prioriteringar egentligen Pär?
Pär said…
Haha! Jag tänkte skriva lite mer om den när jag fått upp filmerna från fisket på Flickr. Den var jävligt fet, räckte till 12 personer och lunch dagen därefter!

Hoppas ni fick lite firrar också, jag antar att bilder är på väg upp på Flickr.
Klättertorpet said…
Åh herre gud, jag får ont i magen av att bara få se en så perfekt spricka. Så lite tid, det får bli Tromsö nästa sommar istället =)
Anonymous said…
hockly leisurely faxed cyprus lean prefers derail itdgs raises indexer requesting
lolikneri havaqatsu