Barcelona är en riktigt bra stadTibidabo

Idag är jag förkyld och Audrey ännu mer förkyld. Efter en stillasittande vecka utan att få vara ute i skogen så skickade jag iväg Audrey till hennes syster och tog själv en promenad i skogen bakom staden. För att komma till riktigt fin, tyst och gott luktande lövskog behöver jag bara gå några gator, ta pendeltåget 10 minuter och sedan direkt från stationen kan jag börja följa GR-92, en av de stora vandringslederna genom Spanien. En blandning av stigar och, för biltraffik avspärrade, grusvägar slingrar genom skogen. Idag valde jag att gå upp till Tibidabo, det hösta berget nära Barcelona. Från toppen har man en riktigt fin utsikt över skog, stad och hav. Sedan är det bara att följa grusvägarna rakt ner till staden börjar och traska hem till lägenheten.

Jag har cyklat lite efter dom här grusvägarna också och något säger mig att det kommer bli mycket mer av det i framtiden. Jag glömde kameran förra gången, ska försöka fota lite när jag är frisk och kan börja träna igen.

Annars är vädret helt perfekt nu. Kallt på nätterna, kanske 15 C. Varmt på dagarna, ungefär 25 C idag tror jag. Får jag önska så skulle jag vilja ha min bil här nere och ett boende just utanför centrum. Då har jag nog, boendemässigt, allt jag vill ha.

Enligt planerna skulle jag åkt till Danmark imorgon. Det är bara att glömma, värdelöst att åka dit och ligga förkyld på ett hotell i tra dagar. Så jag får se om jag piggnar till och kan åka dit på onsdag men det lutar åt att jag väntar till nästa vecka.

Comments