Bilder från roadtrip

Nu har jag tagit mig i mål i Barcelona. I stort sett gick allt enligt plan och det var faktiskt trevligare än man kunde tro att dundra genom Europa. Bottennappet var väl när det rostiga avgassystemet till slut gick av någonstans i norra Tyskland och vi körde 50 mil med bra mycket oljud i bilen. Som tur är så ryckte Rickard ut och hittade en verkstad åt oss i Nancy i norra Frankrike så klockan 08:00 på lördag morgon så fick vi hjälp, förmodligen billigare än i Norge.

Här kommer några av höjdpunkterna i bild!


Bergen var vackert men regnigt. Kul att åka dit!


Hälsa på Magnus i Göteborg var sweet!


Autobahn är inte så kul men ändå en upplevelse.


Perfekt att Rickard och Pauline bor i Nancy! Hur kul som helst att träffa dom igen. Och Pauline bakar grymma kanelbullar.


I Nancy så fick också Peugeoten nytt avgasrör.Att komma ner till medelhavet igen var helt perfekt. Vi sov en natt i lilla lägenheten vid Cap D'Agde och på morgonen åt vi frukost på ett litet café och tog sedan en promenad efter stranden. Perfekt väder, 20 grader och sol.


Så fick Audrey börja köra igen, 10 år efter senaste försöket. Det gick hur bra som helst och efter 13 mil som passagerare (av 300...) så hoppas jag på många fler mil bakom ratten av henne.

När vi sen kommer till gränsen till Spanien så konstaterade vi båda att det finaste landskapet vi sett under hela resan är Katalonien. Det känns fantastiskt kul att vara här!

Comments

Anonymous said…
Åkte också på byte av bakre ljuddämpare/avgassystem i lördags. Slutnota 890:-, dock hade jag gratis arbetskraft till förfogande.

Har du flyttat ner för gott nu?
Pär said…
Hola! Nej, har inte flyttat ner för gott, fortsätter jobba i Norge. Men trivs bra här nere och kommer säkert bli ännu bättre när jag kommer ut lite från centrum.
Anonymous said…
Kul med resa, tråkigt att man inte fick se dig.

Har ni varit till Cadaques än? Om du inte har gjort det så måste du. Det är Dalis födelseort och förutom ett mäktigt landskap och världens kanske galnaste museum har de kanske världens underbaraste ansjovis. Ultimata tipset är att besöka L´escala och l'estartit (där ansjovistraditionen är som starkast). Sedan är det rätt intressant med ett besök till Empurias fornlämningar från feniciska/grekiska tiden.

Hör av dig nästa gång du är i götet.

Ha det!
Anonymous said…
Och yes! Catalunya är bland det finaste i Spanien. Ett tips till, prova vinerna från El Priorat, de är bra, i synnerhet Finca El Puig.
Pär said…
Hola Carlos! Si, claro, conosco Cadaques! Vi åkte förbi där på väg till Frankrike. Jäkligt fint! Ska bli en tur dit igen snart med mål att vandra lite efter havet. Bra tips med Dali museet, jag har sett skylten men aldrig svängt in där.

http://www.flickr.com/photos/par/sets/72157604782118975/

Angående Göteborg så blev det bara en dag av jobb och så en snabb tur till Klätterdomen. Jag kommer börja jobba i Oslo och då hoppas jag på många helger i Bohuslän.

(Har ni fått barn än?)
Anonymous said…
5e december...
Jonas said…
Antar du en utmaning från en Umeåbo?
http://blog.kurry.se/2008/10/utmanad.html
Jon said…
Lidas: det var ändå för jävla billigt för ett byte av bakre abgassystem. Jag bytte i somras och på egen hand, och inte fan kom jag undan så billigt ändå. Har för mig att det gick på knappa 1500.

Utomjording: Är inte CapDagde ett nudistparadis, eller swingersmecka? Jag har för mig att jag läst det någonstans? Men det kanske inte är säsong nu riktigt? Stränderna ser lite tomma ut.
Pär said…
Jon: Helt rätt! Cap D'Agde ska vara någon sorts nudist-paradis. Såg en lista på klubbar och restauranger man kunde gå naken på och sånt. Jag har bara varit där två gånger, april och oktober. Då såg jag inte en naken människa. En stor besvikelse.
Jon said…
Jag tror att du får planera in nästa besök mellan juni och september helt enkelt. Då kan du nog få kasta kläderna och bara vara som alla andra.