Ett år och lite annatFör ett år sedan satt jag på ett hotell i Creel i Mexico och åt frukost. Jag hade anlänt kvällen innan efter 20 timmar med buss. Läste att det gick att cykla i närheten, något som lät som en perfekt aktivitet efter en lång natt/dag med buss. Pratade med dom som satt till höger om mig, dom skulle åka vidare. Vände mig åt vänster och frågade två söta tjejer vad dom skulle göra. Vi ska cykla. OK, får jag följa med er? Javisst. Så här skrev jag då. Och nu ett år senare bor jag ihop med Audrey. Fantastiskt vad livet kan överraska!


Den här bilden tog Carine. Jag tog mod till mig och höll om Audrey. Något jag aldrig ångrat.

Imorgon så börjar jag på Capgemini i Oslo. Jag har precis tagit RyanAir upp från Barcelona (nej, Girona) till Oslo (nej, Torp) och pusslat mig till Håkons kompis Erlend där jag ska bo den här veckan. Ah, återigen Håkon, tack för att du finns! Efter Audrey har du betytt mest för mig det här året. Nå, hur som helst, imorgon klockan 10:00 träffar jag min nya chef. Det ska bli väldigt intressant att se vad som erbjuds här i stan. Helst vill jag såklart ha något som gör att jag varannan vecka kan jobba från Barcelona, det hade varit perfekt.

Lite om Barcelona så. Det är en cool stad. Jag har fortfarande lite svårt för ljudet från trafiken och att det alltid är människor. Men tack vare att folk tar det lite lugnare och att havet och bergen omgärdar stadskärnan så känns det ändå... inte så farligt. Igår vid 18:30 när det slutat regna så tog jag på mig cykelshortsen (ja, shorts) och trampade de 500 höjdmetrarna upp till Tibidabo. Lite trafik ut ur stan men väl uppe på berget var jag helt själv. Grusvägen upp var belyst från stadens ljus som studsade från molnen. Väl uppe var det kallt och blåsigt och det kändes overkligt att jag precis cyklat förbi Passegio de Gracía. På vägen ner var det sju vildsvin på vägen, stora jävlar det där. Sen in i stan igen och så hemma. Det kan inte vara många andra städer i samma storlek som bjuder på såna här vardagsäventyr direkt från stadskärnan. Och när vi flög över Pyreneerna i eftermiddags så var dom helt snöklädda. Perfekt.

Avslutningsvis så måste jag tipsa dig som har Flickr om Photo Jojo. Vilket otroligt kul idé! Jag ser fram mot deras små sammanställning av bilder och skriver små meddelanden till mig själv i framtiden (lite läskigt).

Comments