Tre dagar med bra is

Tre dagar ute på havet har det blivit nu efter jul. Får jag gissa så blir det inte mer den här vintern heller, nu blir det fokus på min systers bröllop på nyårsafton istället. Tre dagar med bra is och med bra ljus gör att min lilla pocketkamera går varm. I år blev det några riktigt bra bilder. Här är de jag tycker bäst om.


Sunset gliding

Skridskoåkning är lite olika saker för mig. För det första så har det en väldigt spännande del i själva jakten på is. Det är kul att se temperaturen, tänka på vinden, kolla SMHIs iskarta, läsa israpporter och sen slutligen åka ut till de område man misstänker har bra is. Bäst av alla när det gäller alla typer av analyser är David Lindholm, att diskutera sånt här med honom gör mig alltid glad.


Sunrise skating

Den undersökande delen när man väl är på isen är också spännande, ibland väldigt spännande. Att pika sig längre och längre ut på isen, höra ljudet av isen under belastning, se vågorna få isen att röra sig, funder hur man ska komma vidare, var man kan åka, om det är möjligt att ta sig till nästa grupp öar.


Huge spaces

Den utsatta delen när man väl är på isen med bara havet, vinden, vidderna, ljuden från isen, ljuden från skridskorna... det är magiskt för mig.


Erik, into the sun 2

Själva åkningen är skön. Meditativ. Lätt medvind, perfekt is, perfekt skär. Det sätter mig i ett flow som ligger väldigt nära puderåkning i skog eller klättring högt upp på en lång led med lite längre avstånd mellan säkringarna.

Comments