Fortsatt sjukskriven, men positiv

Efter ett par till veckor i Spanien, där jag både lyckats klättra några gånger och åka lite skidor, bar det häromdagen iväg upp till Oslo för att träffa min läkare igen. Nu har det gått en månad sedan jag blev sjukskriven och tyvärr är det bara att konstatera att jag inte blivit bättre, snarare har jag haft några av mina sämsta dagar senaste veckan. Detta trots att jag till fullo följt träningsplanen och i stort lyckats hålla timmarna vid datorn till ett minimum.

Varför är det då så? Ja, här är det som hänt sedan olyckan. Först var jag nöjd över att jag överhuvudtaget kunde röra mig. Sedan var jag glad att försiktigt kunna börja träna, sedan klättra försiktigt, sedan ut och resa och så börja jobba. Efter olyckan frågade jag min läkare hur jag skulle träna för att komma tillbaka i form så snabbt som möjligt. Han svarade då att det inte var så mycket jag kunde träna eftersom det var skeletalt jag gjort mig illa. Jag kämpade ganska mycket ifjol och det var många dagar jag åt Ipren för att kunna fullfölja arbetsdagen. De dagar när jag kunde träna på lunchen var de bästa. För att klara av att cykla mer än en timme var jag tvungen att äta smärtstillande.

Well. Så här i efterhand så var det fel. Inte så att jag skyller på läkaren men jag skulle ha tagit tag i de följdproblem jag fick av olyckan. På grund av kotans nya form så ökade min kutrygg och nerver och muskler skulle fungera på nytt sätt. Nu har jag äntligen träffat en sjukgymnast som gett mig några övningar för att stärka musklerna på framsidan nacken och mellan skulderbladen. Jag kommer också att stretcha ut bröstmusklerna, axlarna och ryggen. Tyvärr så verkar de nya övningarna göra att jag just nu är i en transaktion mellan min gamla rygg och min nya, förbättrade rygg. Och det gör ont. Men eftersom jag inte kan vila, det gör alltså i princip alltid ont när jag inte sover och inte tränar, så är det bara att tro att jag är på väg i rätt riktning och fortsätta träna och nu under en vecka kombinera det med en lagom dos Voltaren.

Om 5 veckor ska jag träffa läkaren igen, jag hoppas verkligen jag är i bättre form då. Det tror jag att jag kommer vara men jag är ändå helt inställd på att ge ryggen fram till september innan jag börjar jobba heltid med IT-jobb igen. Det känns lyxigt och läskigt.

Annars så verkar det som att vi hittat en ny lägenhet! Mer info om det när det är klart. Nu hoppas jag få ta mig ut i solen en sväng.

Comments