Fotbollsbiljetter och GPS

Posing in the park Jag har en sorts idé om att bygga vidare på min Barcelona-blogg och använda den som bas för massor av spännande saker. Jag vill göra en gratis guidebok till Barcelona och Katalonien. Jag vill prova massor av spännande geek-grejer. Jag vill försöka skapa en grund till att kunna jobba med turister. Men framförallt vill jag kunna fota och skriva för ett kul ändamål! För att kunna göra det så mycket jag vill så måste jag få in lite pengar. Visst, jag har igång Adsense men för att det ska ge något måste man verkligen ha otroligt många besökare. Nu är det mest för att studera hur Adsense/Adwords fungear. Hur som helst, istället har jag börjat göra i ordning för att sälja Avenida Medias produkter. Jag har än så länge fixat GPS och fotbollsbiljetter. Senare ska jag försöka ordna ett gränssnitt för att boka de lägenheter och hotell som man kan hyra av Avenida. Jag ser genom min Google Analytics att jag skickar ganska mycket trafik åt dom. Det vore jäkligt kul om jag på något vis med säkerhet kunde veta att en affär blev genererad av mig! Det bästa vore om jag kunde ordna ett eget beställningsformulär, liknande det jag gjort för fotbollsbiljetter, och att allt gick till mig och sedan till dom. Nästa alternativ vore att skapa ett separat gränssnitt hos Avenida, typ avenidamedia.com/utomjording. Problemet med dessa båda saker är att det tar bort fokus på det jag vill göra mest av allt: öka mängden information tillgänglig på Utomjordiska Barcelona!

Jag lutar därför istället åt att göra i ordning ett bra formulär och förklara varför man ska nämna mig när man bokar om man gillar mig och min blogg. Och så ska jag göra i ordning en första version av e-boken Utomjordiska Barcelona! Jag tänkte erbjuda den gratis till alla som beställer något av mig. Sen hade jag en idé att helt öppet och gratis ha guideboken tillgänglig on-line och så till de som beställer något genom mig inkludera en uppdaterad version. Vad tror ni om det?

Hur som helst. Här ovan står jag i Parque Güell. Det är ett otroligt läckert ställe! Dit tycker jag du ska ta dig när du kommer hit och ser Zlatan. Så, vad sägs om att hoppa över till Utomjordiska Barcelona och kolla in det fina fotbollsbiljettbeställarformuläret?

Comments

rosaKanoten said…
Jag gillar ditt driv, Pär! Det kommer att bli bra. "Vi" vill uppleva när vi turistar, se verklighet och annorlunda saker, inte bara fasaderna längs huvudstråken. Med din erfarenhet och inställning kan man få hjälp att komma till Barcelona och halka direkt in bakom kulisserna. Gillar det!

Kör hårt!