Climbing a 6b in Margalef


Climbing a 6b in Margalef, originally uploaded by utomjording.

Jag tycker Margalef har den roligaste sportklättringen i världen. Om det verkar jag inte vara ensam. Häromdagen klättrade en god portion av världseliten där. Och så vi.

Prövade tufa-sektorn, Chorreras, för första gången. Typ 6 korta leder med tufor. 6b till 6c. Hur kul som helst.

Comments

Hanna said…
Du är så inspirerande!
Pär said…
Som utan att skämmas publicerar nakenbilder av sig själv?
Jon said…
Det märks att du klättrat en del vid det här laget. Köttryggen börjar komma på plats. :-)
Pär said…
Ja, den börjar ju det. Nu är det fingrarna som får prioritet ett tag, sedan i januari börjar viktminskninen. Väger kring 86 kg nu tror jag, vore bra att komma ner till 82 och förmodligen fullt möjligt att komma ner till 78 ungefär. Men man ska ju leva också.
Jon said…
Då är 7c ett logiskt och troligt mål till hösten med andra ord, om jag nu minns ditt scorecard rätt. Eller du kanske tom siktar ännu högre?

Det ska bli spännande att följa i vilket fall.
Pär said…
Haha, ja, vi får se! Tror verkligen det handlar mer om mentala spärrar både inför träning/kost och inför att vilja och våga jobba på hårda leder under längre tid. Hoppas själv få göra massor av fler fina 7a och även lite längre, hårdare leder. Multipitch 7a vore en dröm att kunna göra on-sight.
Johan Grahnen said…
Men helvetes djavlar, ska man behova se ut pa det dar viset for att klattra 6b? Ska omedelbart pensionera mig fran sportklattring som foreteelse. Eller sluta ata annat an groddar och kaffe. Fast det ar klart, jag ar 15 kilo bakom dig till att borja med...