Video från ett bergsloppI höstas så hann jag med att springa två lopp innan löparknäet slog till. Nu när knäet funkar bättre och jag på lite närmare håll hade chans att se galningarna/hjältarna som sprang Andorra Ultra Trail (vad sägs om 60 timmar för att slutföra loppet?) så är jag så jäkla peppad att springa några lopp i höst!

Mitt första lopp hette La Volta la Maria och gick i lilla byn Avia uppe vid foten av Pyrenéerna, bara en timme hemmifrån. Jag vet inte riktigt varför vi valde det men jag tror det var kombinationen av lämplig distans (15 km), lämplig mängd höjdmeter (650 m), intressant område med massor av fina stigar och, ja, inte mer än så. Cathy lärde mig att det viktigaste var att kolla på hur lång tid man har på sig att slutföra ett lopp samt att loppet inte ska heta X-treme. Bra tips.

Loppet var superkul! Vi kom dit tidigt, fick nummerlappar, värmde upp lite lätt (läs: gick runt lite) och ställde oss sist i klungan. Jan stack iväg direkt, själv var jag typ sist ur byn. Bra ur psykologisk synpunkt - det är kul att passera folk, men dåligt resultatmässigt - stigen var så smal att det inte gick att passera folk. Well, jag struntade i vätskestationer och sprang på. Var nervös inför de 500 höjdmeters dropp som loppet bjuder på ner till byn och ja, självklart så gick det åt helvete efter typ 20 meter... Allt fångat på film!

Har jag chansen åker jag nog gärna dit igen i höst! Annars blir det något annat av de hundratals trailrunning lopp som anordnas runt Barcelona varje år. Håller kroppen så vore det kul att göra något lite längre bergslopp redan i år, kring 40 km vore perfekt. Hmm... har för övrigt aldrig sprungit längre än 15 km på platten i mitt liv, kanske något man skulle göra något åt?Comments